Historie

Historie Rockkoor “Let’s Rock”

In Waterland bestond nog geen koor dat rockmuziek zong. Na wat informatie ingewonnen te hebben of het überhaupt mogelijk is om rockmuziek door een koor te laten zingen, ontstond het idee om een rockkoor op te richten.

OprichtingOp 1 september 2004 was er een informatieavond in het Buurthuis Overwhere aan de Sportlaan te Purmerend. Er waren veel inschrijvingen en er ontstond een koor van 65 enthousiaste zangers en zangeressen. Het rockkoor was een feit.

Het eerste optreden van het koor, dat onder leiding stond van Frans Limburg, was op 28 november 2004, op de open dag van Buurtcentrum Overwhere.
De vuurdoop van het koor, dat inmiddels de naam Rockkoor Let’s Rock had gekregen, was een succesvol optreden tijdens de openingsavond van het Reuring Festival 2005 op de Kaasmarkt in Purmerend. Daarna volgden, naast de eigen concerten in P3, nog vele optredens o.a. tijdens de Nazomerfeesten in Purmerend, in de Nicolaaskerk te Purmerend met organist Wim Stroman, diverse  korenfestivals, de Paradiso Korendagen te Amsterdam, etc.

Frans Limburg schreef tot 1 oktober 2011 de arrangementen voor de nummers die het koor zingt. Vanaf april tot en met december 2012 werd het koor gedirigeerd door Arjen Busscher. Met ingang van 1 januari 2013 heeft Peter Wagenaar de leiding over het koor. Hij verzorgt de arrangementen voor het koor en de liveband van Let’s Rock. Sinds 2015 heeft het koor een eigen liveband. Deze band begeleidt het koor bij de repetities en de optredens bij korenfestivals en evenementen.

Klik hier voor een historisch overzicht van de optredens in beeld