Dirigent

Peter Wagenaar


Peter Wagenaar studeerde Directie, Orgel en Kerkmuziek aan het Conservatorium van Alkmaar.

Sinds 2013 is Peter dirigent van Let’s Rock. Peter verzorgt de arrangementen voor het koor en de live- band van Let’s Rock. Ter ondersteuning van het instuderen wordt door hem per zangstem een audiobestand gemaakt waarmee thuis geoefend kan worden.

Naast dirigent van het Rockkoor is hij dirigent van verschillende koren in Noord Holland, zoals het Koor Prestige in Hoorn en het Marinekoor in Den Helder. Tevens is hij als koordirigent en kerkmusicus verbonden aan de Taborkerk in Purmerend en is hij vaste muziekdocent op de basisschool Piet Hein in Amsterdam.

Daarnaast werkt hij op projectbasis als muziekdocent bij een basisschool in Friesland en vormt hij als muzikaal begeleider samen met Ellen Postma het Duo à la Carte, dat een interactief muziekprogramma brengt.

Peter heeft als arrangeur/componist ook meegeschreven aan musicalproducties.

Als docent, dirigent en organist is hij pleitbezorger voor het verbinden van verschillende muziekstijlen. Van klassiek naar rock en van kerk tot schouwburg.

Peter Wagenaar:
“Muziek is een doorgaande beweging die steeds evolueert en een samenspel is van heel veel disciplines. Het oor maar ook het oog moet gestimuleerd worden. Muziek in samenspel met theater of beeldende kunst; er zijn vele mogelijkheden en ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en combinaties.”

Facebook_icon